Profesyonel Fotoğraf Timi

Fotomodel Adaylarına

Hayri CALISKAN | Profesyonel Fotoğrafçı-Egitmen

Sıklıkla “projelerinizde fotomodel olarak yer almak isterim” başlıklı iletiler/mesajlar alıyoruz. Bu tür başvurularda bulunmak isteyen arkadaşlarımıza topluca bir yanıt vermenin daha uygun olduğunu düşünüyoruz.

Aşağıdaki yazılanları, "Ben fotomodellik yapmak istiyorum" ya da "Ben fotomodelim" diyen herkese gerekli. Sonuna kadar dikkatlice okumanız size bu konuda büyük avantaj sağlayacaktır.  Bir fotoğraf çekim projesinde yer almak için başvuruda bulunduğunuzda standart olarak sizden aşağıdakiler bilgiler istenir. Bunları hazır edin ve başvurunuzu hemen yaparak zaman kazanın ve şansınızı arttırın.

Öncelikle profesyonel bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş en az 20 fotoğrafınız olsun. Bu fotoğraflarınızda aynı zamanda, model olarak yapabileceğiniz yetenekleriniz de görünsün.

*

Örneğin; yüz mimikleriniz, varsa akrobasi, vücut jimnastiği, vücut elastikiyetiniz, göz, el ve yüz özellikleriniz, saçlarınız vs…

Şunu asla akıldan çıkarmayın; ancak iyi fotoğraflar size fotoğraf projelerinde yer almanın kapılarını aralar. Cep telefonuyla AVM lerin elbise deneme kabinlerinde gelişi güzel çekerek göndereceğiniz fotoğrafların şansınızı azalttığını ve bu konuda karşı tarafa ne kadar tecrübesiz olduğunuz düşüncesini uyandırdığını akılda tutun. Aşağıdaki bilgileri bir yere not edin ve başvurularınıza eklemeyi unutmayın; (Aşağıdaki bilgiler örnek olarak dolduruldu)

ADINIZ SOYADINIZ : Filiz Datçalı
DOĞUM TARİHİNİZ : 13 Haziran 1991
TELEFON NUMARANIZ :+90 535 05X 7X 90
E-POSTA ADRESİNİZ : filizdatcali@xyz.com
ADRES : Semt/Şehir yazmanız yeterli
VÜCUT ÖLÇÜLERİNİZ : BOY/GÖGÜS/BEL/KALÇA : 170/88/63/92
ELBİSE BEDENİ : 36
KOT BEDENİ : 28
AYAKKABI NUMARASI : 37
YABANCI DİL : Varsa, Türkçe dışında bildiğiniz diller
ÇALIŞTIĞINIZ PROJELER : Daha önce yer aldığınız çekim projelerini mümkünse tarih kronolojisine uygun olarak sıralayın. Yoksa “Daha önce hiçbir projede yer almadım” demeniz şansınızın azalacağı anlamına gelmez.

Tavsiyelerimiz; Moda ve reklam içerikli sitelerde gezerek, profesyonel modellerin pozlarını inceleyin. Bu sitelerin özellikle yurt dışı kaynaklı olması sizi doğru yönlendirecektir. Moda dergilerindeki ya da internette moda ile ilgili sitelerdeki fotoğrafları inceleyin. Bu çalışmalarda, sunulan ürüne ya da hizmete dikkat ederken, modelin o ürün ve hizmet için nasıl poz verdiğine bakın ve kendi üzerinizde deneyin. Düdüklü tencere reklamındaki model ile parfüm reklamındaki modelin verdiği pozlar arasındaki farkı görmeye çalışın.

Bir projeye kabul edildiğinizde, çekilecek ürün ya da hizmetle ilgili daha önce yapılmış profesyonel çalışmaları ve modellerin pozlarını inceleyerek aynı zamanda ayna karşısında kendinizde deneyerek çekim gününden önce hazırlık yapın. (Bu çalışmaları bulup incelemek için Google Amca'dan yardım alabilirsiniz.)

Çevrim içi iş ilanlarının içeriğini iyi okuyun, anlayın. İlanda açık olmayan ve kafanıza takılan bir soru varsa mutlaka sorun, bilgilenin. İlan veren kişi ya da kuruluşa “Bunlar nerde yayınlanacak?” gibi, sizi komik duruma sokacak bir soru sormayın. Projeye uygun bulunduğunuzda, zaten çekimler sırasında öğreneceksiniz.

Yeni projelerde birlikte çalışma dileğiyle. Sevgiler.

|  2  |  3  |  4